Server hardware problemen

De server waar afgelopen jaren altijd trouw de kaartjes werden gemaakt kampt met hardware problemen. Dit zal betekenen dat de komende dagen er geen kaartjes gemaakt zullen worden. Het probleem is nog onbekend, dus het is ook onbekend hoe lang het gaat duren om het op te lossen.

Stamgrootte uit voorwaarden gehaald

Na sinds eens lange tijd weer eens op tribalwars gekeken te hebben, kwam ik tot de ontdekking dat de voorwaarden voor stamgroottes, die ik ooit bedacht heb in het verleden, niet meer overeenkomen met de werkelijkheid. De huidige werelden bevat veel kleinere topstammen, waardoor de regel van minimaal 10 leden vaak niet gehaald worden. Voortaan is er dus ook geen limiet meer voor de ODA/ODD stammen kaartjes. Mocht dit toch een vertekend beeld geven, dan hoor ik dit graag.

Server crash

Vanwege hardware problemen kunnen er op dit moment geen kaartjes meer gemaakt worden. Het is nog onduidelijk wat de schade is en hoe lang het repareren gaat duren. Hopelijk valt het allemaal mee.

Classic wereld / FAQ update

Vandaag is de eerste classic wereld toegevoegd. Deze is wellicht nog niet van start gegaan, maar de kaartjes zijn alvast beschikbaar en zullen vanaf nu dagelijks worden ge├╝pdatet. Daarnaast zijn nu de formules en voorwaarden voor de kaartjes opgenomen in de FAQ. Deze formules en voorwaarden zijn twee jaar geleden bedacht en naar mijn inziens kon ik daar een wat eerlijkere weergave mee weergeven dan de huidige ranglijsten. Nu kan het zijn dat de evolutie op nieuwe werelden anders verlopen, waardoor deze voorwaarden en formules misschien een aanpassing kan gebruiken. Dus mocht je met een goede onderbouwing me kunnen overtuigen, waarom sommige formules/voorwaarden een aanpassing nodig hebben, dan hoor ik het graag.

Wereld 21

Kaartjes van wereld 21 zijn toegevoegd en zulke elke nacht geupdate worden. Wereld 21 gaat 6 december van start.

Database finetuning/dagelijkse update

Het script en de database zijn enigszins gefinetuned, waardoor de kaartjes 5 x zo snel gegenereerd worden. Hierdoor zou een dagelijkse update mogelijk moeten zijn. Dit zal de komende tijd getest worden. Dit kan dus ook elk moment weer terug gedraaid worden naar een wekelijkse update op zaterdagnacht, dus er is geen enkele belofte dat de kaartjes ook daadwerkelijk dagelijks zullen updaten.

Beta versie kaartjes online

Vanaf heden staat de beta versie van de kaartjes online. Het script van de kaartjes is nog in ontwikkeling en er zullen de komende tijd nog enkele kleine bugs verwijderd worden. Ook zal er misschien nog wel wat nieuwe kaartjes verschijnen. Hiermee komt ook een einde aan versie 1 van de kaartjes op het algemene forum. Deze posts zullen later op de dag allemaal verwijderd worden, zodat de spelers van de betreffende werelden zelf de keuze hebben om de kaartjes te posten die ze willen zien.
Continue reading “Beta versie kaartjes online”

Nieuwe pagina

Op deze pagina zullen binnenkort de vernieuwde kaartjes verschijnen. Deze kaartjes hebben een strakkere layout, er zullen meer kaartjes verschijnen en de code is voornamelijk een stuk schoner geworden. En de afhankelijkheid van twplus is uit het script gehaald.

Tevens zal er meer informatie over de kaartjes op deze webpagina verschijnen, voornamelijk in de vorm van een FAQ.

En in de toekomst eventueel een tutorial hoe je zelf een kaartje met behulp van een script kunt maken.